Opnames landelijke campagne civiele techniek

Opnames landelijke campagne civiele techniek

Publicaties

Terwijl het studiejaar van 2023-2024 nog moet beginnen, wordt al hard gewerkt aan het werven van nieuwe studenten voor de jaren daarna. En dan specifiek civiele techniek studenten. Want veel jongeren hebben geen idee wat dat is en dat is terug te zien in de aanmeldingen. Dat moet natuurlijk veranderen, want Nederland zit te springen om meer civieltechnische professionals!

Heldenfilm

Belangrijk onderdeel van het wervingsmateriaal is een korte video waarin we meekijken met drie jongeren die kennismaken met de wereld van civiele techniek. Ze ontdekken wat het vak allemaal inhoudt en welke rol ze zelf kunnen spelen in de civieltechnische sector. Ook wordt duidelijk hoe belangrijk dat is voor de toekomst. En dat je daarom een held bent als je in de civiele sector gaat werken.

Op woensdag 23 augustus zijn de opnames voor de video gemaakt. Een mooie zonnige dag, ideaal voor de scenes buiten, maar binnen werd het soms behoorlijk warm. Zeker toen de hele filmploeg op een kleine zolderkamer de scene met 2 gamende jongeren aan het opnemen was!

De komende weken wordt gewerkt aan de montage, inclusief de special effects . In oktober is het materiaal klaar en wordt het via social media en een speciale website wereldkundig gemaakt. Ook de meewerkende hogescholen zullen het op hun opleidingspagina’s vertonen. Daarnaast wordt lesmateriaal gebaseerd op de video beschikbaar gemaakt voor middelbare scholen.

Samen met belanghebbenden

De campagne is een initiatief van de hogescholen die bij DBE zijn aangesloten en mede mogelijk gemaakt door BouwendNederland. Maar ook andere stakeholders zijn betrokken, waaronder Civilion, KIVI, Koninklijke NLIngenieurs en de Vereniging van Waterbouwers.