Samen in actie voor meer CT-professionals!

Samen in actie voor meer CT-professionals!

Publicaties

Photo by Frankie Lopez on Unsplash

   

Civiele techniek onmisbaar bij maatschappelijke uitdagingen 

De energietransitie, voorkomen van overstromingen en duurzame mobiliteit. Het zijn maar een paar van de grote uitdagingen waar Nederland voor staat. Voor de oplossingen zijn mensen met een civieltechnische achtergrond onmisbaar. Er is dan ook dringend behoefte aan meer CT-professionals, mensen die helpen Nederland mooier en beter te maken.

Zowel het onderwijs als het bedrijfsleven doen al veel om meer mensen te interesseren voor civieltechnische opleidingen en beroepen. Van animated graphics tot snuffelstages, wedstrijden met mooie prijzen en meer. Toch zouden nog veel meer mensen een CT-opleiding mogen volgen. Want de vraag naar CT-professionals is nog altijd (veel) groter dan het aanbod.

   

Samenwerken om meer bekendheid te geven aan civiele techniek

Op uitnodiging van DBE kwamen op 9 december 2021 bijna 20 vertegenwoordigers uit onderwijs en bedrijfsleven online bij elkaar om mogelijkheden voor samenwerking te bespreken, vanuit het idee dat we samen een groter effect kunnen bereiken. Deze eerste bijeenkomst was vooral gericht op elkaar leren kennen: wat doet iedereen al om civiele techniek meer bekendheid te geven? Maar ook op het vinden van mogelijke gezamenlijke actiepunten.

Dat laatste is zeker gelukt: van een hashtag om mooie civiele projecten onder de aandacht te brengen tot het vinden van financiering voor een grote landelijke campagne, er bleek veel animo voor gezamenlijke actie. Begin 2022 zal een volgende bijeenkomst plaatsvinden. Een aankondiging volgt binnenkort. Iedereen die er de eerste keer niet bij kon zijn, maar wel wil helpen om meer aandacht te krijgen voor civiele techniek, is van harte welkom!

   

Wil je zeker weten dat je de aankondiging voor de volgende bijeenkomst niet mist? Mail dan even naar ellenwillemse@builtenvironment.nl, dan ontvang je vanzelf een uitnodiging per mail.